Görög fánk (Λουκουμάδες)

László kéréséről nem feledkeztem meg, jöjjön hát a legegyszerűbb görög édesség receptje, a görög fánké, melyet a turisták lukumádész néven ismernek.
Hozzávalók:
1/2 kg sütőporral dúsított liszt
1 csomag, 1/2 kg liszthez való száraz élesztő
1 kiskanál kakukkfű-méz
1 kiskanál só
kb. 2 csésze langyos víz vagy szódavíz vagy bármilyen buborékos üdítő (az íz természetesen belejátszik a végső íz kialakulásába)
bő olívaolaj kisütni
A fenti alapanyagokból egy folyós, de sűrű masszát keverünk. A masszának sűrűbbnek kell lennie a palacsintához készített tésztánál, de még ragacsosnak, folyósnak kell lennie, tehát nem kenyértészta. Miután biztosak vagyunk benne, hogy a habkeverővel vagy fakanállal simára dolgoztuk és nincsenek benne kis csomók, meleg helyre félretesszük és addig hagyjuk, amíg kétszeresére megkel, valamint apró buborékok képződnek benne.
Ezután egy fazékba bőven olívaolajat teszünk és odatesszük a tűzre. Mikor forró, a masszából vízbe mártott kanállal kerek labdákat csípünk ki, melyeket a  forró olajba teszünk és ropogósra sütjük. Utána konyhapapírra tesszük, majd miután lecsöpög róluk a fölösleges olaj, tányérra rendezzük és csorgatunk rájuk bőven mézet, megszórjuk fahéjjal és pirított szezámmaggal.
Jó étvágyat!

Ágni görög konyhája

Hogyan
spóroljunk havi 20ezer forintot


megszorítások
nélkül, ésszerűen?


Töltsd le az
ingyenes tanulmányunkat, és


spórolj
havonta minimum 20ezer forintot!


https://www.hosnok.hu/20ezer/