A csepeli Nikos Gioutsos avagy Jucsov Miklós (Νίκος Γιούτσος)

A minden idők egyik legnagyobb görög futballistája, Nikos Gioutsos (ejtsd Jutszosz), magyar nevén Jucsov Miklós, 1965 január 10-n, pontosan 47 évvel ezelőtt szerződik át a Csepeli csapattól az Olimpiakos-hoz. A “törj be Gioutsos!” (έμπαινε Γιούτσο!!!!) kifejezés a mai napig libabőrössé teszi az Olimpiakos csapat rajongóit.
Nikos Gioutsos a Görögországi Kastoriában született, majd még kisgyerekkorában szüleivel politikai menedékjogot kapott Magyarországon.
Jucsov  – használjuk most a magyar nevét – nyiratkozása az Olimpiakoshoz örömmámorba döntötte a görög szurkolókat. Jucsovval egy időben szerződött le az Olimpiakoshoz a híres magyar labdarúgó, edzőként: Bukovi Márton és vele együtt Lantosi Mihály.
Jucsov első görög gólját január 27-n rúgja, a Tumba-i mérkőzés 4-0 győzelem egyik góljaként. Ez az az év, amikor az Olimpiakos 7 év után újból bajnok lesz, amikor az edző és vele érkezett játékosa egy új éra alapjait lehelyezik. Bukovi és a 8 gólt lövő Jucsov csodát tesznek az Olimpiakossal, aranybetűkkel írván be nevüket a görög labdarúgás történetébe.
A képen Bukovi Márton Jucsov-al és Sideris-el. A csodacsapatból 1970-re más csak Jucsov marad az Olimpiakosnál. Ő az egyedüli játékos aki a két Olimpiakos periódust összeköti, a Bukovi időket a következő edző: Gulandri idejével.
1974 az utolsó labdarúgó év az “Ouzo” fedőnévvel is rendelkező játékos számára. A szezon 102 góljából 10-t ő rúg, majd 9 év Olimpiakos, 3 Kupa és 4 bajnokság után a június 9-i meccsel elbúcsúzik rajongóitól.
“Mint magyar paripa szabadul el Jucsov”

Jucsov Miklós avagy Nikos Gioutsos neve örökké élni fog a görög labdarúgás történetében.

A görög kaland

Veled is biztosan megesett már, hogy nem volt valamihez önbizalmad.Vértezd fel magad online videószemináriumunkon, hogy soha többé ne kelljen a padlóról szemlélned a világot. Katt ide>>

Légy te is kreatívabb!